Select Page

У уторак, 19. августа 2014. године, празник Преображења Господа нашег Исуса Христа прослављен је у манастиру посвећеном Преображењу Господњем на Гори Тавору.
Вечерње је служено уочи овог празника, и служио га је Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил, а такође и Божанску Литургију. Патријарху су саслуживали Архиепископ константински Аристарх, Митрополит Танагре Поликарп, који је из Грчке дошао у посету; патријарашки пуномоћеник за Северни Јордан, Архиепископ Пеле Филомен; светогробни јеромонаси; игуман манастира архимандрит Иларион; свештеници из Галилејске области; и свештеници из Грчке, Русије и Румуније. Отац Јоргос Кардавели из Грчке појао је на грчком, док је хор појао на арапском под диригентском палицом архимандрита Филомена.  Велики број поклоника из Русије, Украјине и Грчке уживали су у благослову ове ноћне службе на отвореном.
Ујутру истог дана Митрополит назаретски Киријак служио је Божанску Литургију уз саслужење свештеника из Галилеје и Акре. Литургији су присуствовали православни верници из Галилеје, Јерусалима и окупираних територија.
После Божанске Литургије архимандрит Иларион је одржао пријем у својим одајама за црквене великодостојнике и присутно свештенство.

Извор: СПЦ/Јерусалимска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This