Select Page

У организацији братства манастира Хиландар, а уз финасијску подршку по братским општина Чајетина и Херцег Нови од 21. до 30. августа у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима борави 110 малишана са Косова и Метохије.
Малишане су посјетили вршилац дужности предсједника општине Милан Вајагић и генерални конзул Републике Србије Слободан Бајић и конзул Зоран Дојчиновић.
На платоу испред одмаралиштва Црвеног крста Србије гости са Космета, као домаћини, поздравили су званице.
– Манастир Хиландар у оквиру својих хуманитарних активности ове године одлучио је да организује бесплатно љетовање за дјецу са Косова и Метохије. Овдје су дјеца из најугроженијих српских енклава, малишани од четвртог разреда основних школи до ученика треће и четврте године гимназије. Они долазе из породица које имају троје и више дјеце. Захваљујемо се Херцег Новом на подршци и гостопримству јер сте показали овој дјеци да њихово дјетињство није бодљикава жица. Хвала вам што сте ову дјецу примили као родитељи. Грађани Херцег Новог треба да знају да су се у овом тренутку уписали као добротвори манастира Хиландара, јер сте дајући средства вашега града овој дјеци омогућили да барем на тренутак побјегну из стварности. Акција је спроведена у сарадњи са општином Чајетина. Половину трошкова љетована платила је општина Херцег Нови, а другу половину општина Чајетина. Захваљујемо се и екстрадној умјетници Маји Николић која се сво вријеме дружи са нашом дјецом – рекао је повјереник манастира Хиландар за ову акцију Милош Стојковић.
Он се захвалио и челним људима општине Чајетина, на челу са Миланом Саматовићем, и плакете „Велико срце“ уручио челницима ове двије општине.
Примајући плакету Милан Вајагић је рекао да је општина Херцег Нови позитивно одговорила на иницијативу братске општине Чајетина и прихватили да дјеца са Косова и Метохије одмарају у Баошићима и да бар за кратко забораве на све проблеме.
– Са пуно емоција вас поздрављам у име грађана Херцег Новог са жељом да се овдје на херцегновској ривјери лијепо проведете и да са мора понесете лијепе утиске – нагласио је Вајагић.
На крају свечаности дјеци су уручени поклони, а за узврат они су Вајагићу уручили златно срце у знак пажње и захвалности на гостопримству.

Зоран Шакотић

Извор: Дан

 

Pin It on Pinterest

Share This