Select Page

Благословом и обраћањем Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона започео је са радом састанак вероучитеља Тимочке епархије у уторак, 26. августа 2014. године са почетком у 9,30 сати у сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. Састанку, поводом почетка нове школске 2014/15 године, је присуствовало 49 од 57 новоименованих епархијских вероучитеља. У раду састанка су учествовале, поред Епископа Илариона и протојереја Игора Ивковића, епархијског координатора за верску наставу, и просветни саветник Школске управе у Зајечару, г-ђа Јасна Васић и вероучитељица из Неготина, г-ђа Марија Думитрашковић. Дневни ред састанка је био следећи:

  1. Додела решења о именовању вероучитеља за нову школску 2014/15. годину
  2. Обраћање Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона
  3. Стручни део:
  • Информација о организовању поступка изјашњавања родитеља, старатеља и ученика за обавезни изборни предмет верска настава или грађанско васпитање – просветни саветник Јасна Васић
  • Вођење евиденције – просветни саветник Јасна Васић
  • Спољашње вредновање рада школа – просветни саветник Јасна Васић
  • Годишњи план стручног усавршавања изван и у оквиру установе и подношење извештаја – вероучитељ Марија Думитрашковић
  1. Текућа питања и разговор са Епископом Иларионом

У свом обраћању окупљеним вероучитељима Владика Иларион је похвалио учешће вероучитеља у прикупљању материјала за нову Споменицу Тимочке епархије, која би требало да се објави до краја године, као и допринос вероучитеља око припреме и организације Његове хиротоније и устоличења у трон тимочких Епископа. Владика је још говорио о важности разумевања значаја вероучитељског позива и нашег људског, хришћанског и личног односа, како између нас самих тако и нашег односа према школи, наставницима и ђацима. „Ваше деловање у школи, нарочито свештеника али и вероучитеља из мирског реда,  је под будним оком тако да ће ваш хришћански однос говорити више од речи“ – додао је Владика Иларион.
На крају састанка Владика је водио отворени разговор са вероучитељима и стрпљиво одговарао на њихова питања и недоумице.

Извор: Епархија тимочка

Pin It on Pinterest

Share This