Select Page

Полазак у први разред засигурно један је од оних догађаја којих са са сетом присећамо, где год да нас живот одведе и каквим год га успесима испунили. Да би први сусрет са другарима, учитељима и учитељицама најмлађим школарцима протекао у што већој радости, колектив Основне школе „Андра Савчић“ традиционално приређује свечани пријем првака.

Школске 2014/15. године ваљевска трећа основна у први разред уписала је четири одељења, односно 94 ученика. Добро здравље и много успеха најпре им је пожелео директор Зоран Симић.

Школски дани треба да буду понајвише испуњени љубављу, а она је сам Господ. Када су једни са другима, својим родитељима и наставницима, ђаци увек треба да имају на уму да им однос према Богу и ближњем увек буде на првом месту, рекао је у поздравној речи ђакон Душан Новаковић, иконописац и свештенослужитељ при манастиру Јовања.

– Осећање љубави треба да вас учини правим људима, ма шта сутра у животу постигли. Негујте га, а сваку помисао која води зависти према другу одбацујте. Томе ће вас учити и ваши учитељи, наставници и вероучитељи. Нека вам је благословен почетак школске године- поручио је ђакон Душан Новаковић.

Добродошлицу првацима пригодним програмом пожелели су старији другари, сада ученици другог разреда, са учитељицом Жељком Видић.

Ј. Ј.

Извор: Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This