Select Page

Свети синод Грчке православне цркве одлучио је да упути писмо Патријарху московском и све Русије Кирилу и затражи од њега да се у Влади РФ заузме за грчке произвођаче пољопривредних производа, преноси РИА Новости.
„Стални Свети Синод одлучио је да упути писмо Његовом Блаженству Патријарху московском и све Русије Кирилу и затражи од њега да се у Влади Руске Федерације заузме за стварање повољнијих услова за грчке произвођаче, који су погођени увођењем ембарга на увоз пољопривредних производа из држава – чланица Европске уније“ — каже се у одлуци Синода која је објављена на сајту Грчке Цркве.
184262.pИдеју обраћања Поглавару Руске Цркве раније је изразио посланик десничарске партије грчког Парламента „Нова демократија“ Максимос Харакопулос. Он је написао писмо Поглавару Грчке православне цркве Архиепископу атинском Јерониму, у којем је истакао неповољан положај грчких произвођача воћа због руских санкција.
„Желео бих да вас замолим да затражите посредовање Патријарха московског и све Русије Кирила, чија ће реч о питању искључења грчких пољопривредних производа из ембарга имати важност за председника РФ Владимира Путина“ – каже се у писму политичара.
Према подацима грчких медија, након забране увоза у Русију пољопривредних производа из земаља ЕУ у Грчку се вратило 3.000 камиона са свежим воћем. Само на складиштима у региону Иматија у Македонији налази се 9.000 тона брескви. Велепродајне цене су пале на 0,06-0,08 центи по килограму у односу на претходну цену која је износила 0,18 центи.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This