Select Page

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио је, први пут након свог устоличења, Кључко намесништво, и у 11. Недељу по Духовима, 24. августа 2014. године, служио Свету архијерејску Литургију у храму св. Георгија у Кладову. Саслуживали су свештеници овог намесништва, који су од данас духовно богатији за још једног сабрата и саслужитеља. Епископ Иларион је у току Литургије рукоположио ђакона Богдана Томића, теолога из Вишеграда, у чин презвитера, доделивши му на опслуживање упражњену корбовску парохију, и тако на радост верних поставио још један камен у темељ духовне обнове и препорода наше епархије, уз помоћ нових, младих свештенослужитеља који долазе у Тимочку епархију, да служе у цркви Божјој и буду добри пастири повереном стаду.
У својој надахнутој беседи Епископ Иларион је честитао оцу Богдану на рукоположењу изразивши жељу да ће убудуће бити више кандидата, за свештенички чин, као и за монашки позив, из наше Тимочке епархије. Владика је још говорио о потреби за унапређењем црквеног живота али да је за то потребна воља и труд сваког од чланова евхаристијске заједнице једнога места, како свештеника тако и верних. Потребно је и ревносно слушање и испуњавање јеванђелских порука које се читају на Св. Литургији као и хришћански живот у нашим породицама, јер тако свако од нас постаје проповедник науке Господње.
Након евхаристијског сабрања, владика Иларион је наставио разговор са свештеницима и верним народом овог намесништва о свим питањима значајним за унапређење верског и црквеног живота.

Извор: Епархија тимочка

Pin It on Pinterest

Share This