Izaberite stranicu

Једна Суданка проживљава праву голготу, јер је због брака са хришћанином осуђена на казну вешањем. Породила се у затвору, а власти је уцењују да се одрекне своје вере и породице, што она упорно одбија.

Суданка Маријам Јахја Ибрахим, која је због одметништва осуђена на смрт, јер се удала за хришћанина, породила се у затвору.

Њен супруг Данијел Вани каже да су и бебу задржали у затвору, али да није клонуо духом, јавља Ројтерс. „Маријамино психичко стање је боље. Девојчица је за сада добро“, каже Вани.

Вани истиче да је то најгрубље кршење људских права и не зна шта више да уради. Тражио је да се случај преиспита и нада се позитивном исходу. Како каже, нада му једино остаје. Маријам је иначе била у осмом месецу трудноће када је осуђена.

Sudan-protestiСуданка Маријам Јахја Ибрахим осуђена је на казну вешањем због одметништва и прељубе, јер се удала за хришћанина. Иначе, у Судану је забрањен брак између верника хришћанске и муслиманске вероисповести.

Маријам је одрастала са мајком хришћанком, а отац који је био муслиманске вероисповести напустио је њену мајку чим је затруднела. Иако је никад није признао, околина је Маријам „прогласила“ муслиманком. Али та Суданка је одгајана у православном духу и када су је ухапсили условили су је да се одрекне своје вере, што је она одбила.

Студенти у Судану, последњих неколико недеља, покренули су низ протеста тражећи коначан крај кршења људских права, веће слободе и боље друштвене и економске условe.

Извор: РТС

Фото: АП

Браћо и сетре, молимо се за храбру православку Маријам, да је Господ укријепи, као што је кријепио Своје свете мученике!

Pin It on Pinterest

Share This