Izaberite stranicu

„Нажалост, у последње време се редовно сусрећемо с неистинитим и отворено провокативним информацијама о нашој Цркви“ – нагласио је Управник послова УПЦ МП, Митрополит бориспољски и броварски Антоније у разговору са новинаром листа „Сегодня“.
„Почнимо од тога – истакао је владика – да су још од децембра прошле године медији непрестано писали како је у Кијево-печерској лаври наводно легло тзв. „титушки“ (прим. прев. провокатора). И иако смо ми у више наврата демантовали ту лажну информацију, њу су настављали и даље да пласирају. Крајем фебруара је сајтове који објављују вести преплавила апсолутно фантастична вест о томе, да се Виктор Јанукович крије у бункеру на територији једног од манастира Доњецке епархије. Убрзо затим постало је јасно да је то лаж. Међутим, нико се званично Доњецкој епархији није извинио за то. Другог маја, на дан страшне трагедије у Одеси, неки медији су писали да је наводно у једном од одеских храмова свештеник парохијанима раздељивао оружје. Прес-служба Одеске епархије одмах је демантовала ту отворену лаж, али њу и до данас понављају у медијима. На пример, 18. маја су је опет пустили у етар на ТВ каналу „1+1“. На истом том каналу је 6. маја у вестима било јављено да је Свјатогорска лавра затворена за поклонике, због тога што се у њој наводно размештају проруске револуционарне формације. Заправо, Лавра је и тада и сада отворена за посетиоце, и нико није видео никакве војнике на њеној територији. Могли бисмо да наставимо са набрајањем сличних примера.“
„Мене запањује непринципијелност тих људи који пласирају у медије отворену лаж о Цркви. Ствара се утисак као да се против Украјинске православне цркве Московске патријаршије води јасно усмерена информациона кампања“ – запазио је архијереј.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This