Izaberite stranicu

Породица и сљедбеници најимућнијег хиндуистичког спиритуалног вође започели су међусобну правну борбу у вези са тим да ли је он мртав или у дубоком стању медитације.
Његова светост Шри Ашутош Махараџ, оснивач религиозног реда “Дивија Јиоти Јаграти Санстхан”, вриједног више од 100 милиона долара, преминуо је у јануару, судећи по његовој жени и сину.
Међутим, његови сљедбеници одбили су да дозволе породици да кремира његово тијело зато што тврде да је и даље жив.
Он се, по њима налази, у стању дубоке медитације и они су замрзнули његово тијело како би оно било очувано у тренутку његовог буђења. Тијело се тренутно налази у комерцијалном замрзивачу у његовом храму.
Покојни, или живи, гуру, који је био у седамдесетим годинама, устоличио је своју секту 1980. године како би промовисао “буђење према глобалном миру” и промовисао свијет у ком “свака индивидуа постаје отелотворење истине, братства и правде кроз вјечну науку самоспознаје”.
Група данас има на хиљаде сљедбеника широм свијета и у њеном власнишву се налазе велики посједи у Аустралији, САД, Јужној Америци и Европи.
Иако се мислило да је преминуо услед срчаног удара, његови сљедбеници вјерују да је просто одлутао у дубљу форму медитације, коју и сам промовише.
Судећи по једном од његових помоћника, махараџа је многе године провео медитирајући на Хималајима на температурама испод нуле и то није ништа необично.
Иако је полиција потврдила његову смрт, високи суд је касније одбацио овај статус, а локални званичници изјавили су да је у питању духовна ствар и да његови сљедбеници не могу бити натјерани да вјерују да је мртав.

Извор: Портал Аналитика

Pin It on Pinterest

Share This