Izaberite stranicu

У понедељак, 26. маја, за време пуцњаве у делу града под називом «Артјом» у Славјанску, коју су отворили припадници националне гарде, услед експлозије мине погинула је жена која се у то време налазила у близини храма иконе Мајке Божије «Державнаја». Оштећен је и сам храм – гелери од мине су избили прозоре и оштећена је једна страна фасаде, срушена је ограда порте, преноси званични сајт Горловске и Славјанске епархије.
Мина је пала на свега 10 метара од храма. На срећу, у самој цркви у то време није било људи.
Паљба по овом делу града је отворена отприлике у 19:30, према микрорејону «Артјом» је испаљено пет мина, које су оштетиле стамбене зграде и студентски дом у којем је било студената. Друга мина је оштетила стамбену вишеспратницу која се налази на 200 метара од храма, има података о томе да је у овој згради погинуло двоје људи. Других података о настрадалима засад нема. По подацима старешине храма, свештеника Тихона Фоменка, по граду се још увек пуца.
Микрорејон «Артјом» је најгушће насељен у Славјанску, овде живи око 40.000 људи. Храм иконе Мајке Божије «Державнаја» је центар духовног живота у овом делу града. То је најмлађи храм у Славјанску, који су пре свега 3 године становници изградили својим снагама. За време богослужења овамо сваки пут долази до стотину грађана, међу којима има веома много младих мама с децом. За време кад се не врше богослужења родитељи и деца често шетају у порти. По овом делу града је први пут отворена пуцњава, али већ сад је пет минских удара усмртило неколико мирних становника и изазвало велика разарања.
Молимо сву браћу и сестре за њихове свете молитве за град и за то да се сачувају животи његових становника! – каже се у саопштењу епархије.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This