Izaberite stranicu

Поводом катастрофалних поплава у Србији, Митрополит источноамерички и њујоршки, предстојатељ Руске заграничне цркве и администратор Епархије аустралијске и новозеландске, упутио је позив старешинама храмова Епархије аустралијске и новозеландске.
Као што вам је познато, братски православни народ Србије задесила је природна непогода великих размјера. Катастрофалне поплаве однијеле су животе многих и узроковале гутак домова.
Српски и руски народи су вјековима сједињени везама вјере и узајамне помоћи. Прије сто година Русија је ступила у Први свјетски рат да би заштитила Србију. После грађанског рата у Русији, Србија је примила стотине хиљада избјеглица, који су бјежали пред бољшевичким терором.
Наша хришћанска савјест позива нас да, колико је у нашој моћи, помогнемо жртвама поплава преко агенција Српске православне цркве.
Нека старешине храмова у наредну недељу организују тас за скупљање помоћи жртвама поплава у Србији. Сакупљена средства треба одмах послати у Епархијску канцеларију одакле ће бити даље упућена.

Pin It on Pinterest

Share This