Izaberite stranicu

Подршку Епархији ваљевској пружила је и Митрополија црногорско-приморска. Шлепери и комбији из сабирних центара Подгорице, Херцег Новог и Бара приспели су у складиште предузећа „Ваљевац“ (дародавца складишног простора) са 25 тона хране, ћебади, душека, средстава за хигијену, одеће и обуће.

Епархијском Центру за прикупљање помоћи, у име Митрополије црногорско-приморске солидарност је изразио свештеник Влада Пантелић, а вредни чланови Светосавске омладинске заједнице обавили су истовар и разврставање потрепштина.

Током дана, пакете са основним потрепштинама становништву Уба и Словца, које је претрпело велике штете у поплавама, у име Епархије ваљевске уручили су архијерејски намесник први ваљевски протојереј-ставрофор Зоран Јаковљевић, високопреподобни архимандрит Авакум (Ђукановић), старешина манастира Лелић и сабрат му протосинђел Георгије (Мићић). У Словцу, пошиљку је преузео надлежни парох свештеник Зоран Марковић, док је у порти убског Храма Вазнесења Господњег дародавце дочекао архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић, са свештенством и сарадницима.

Како су на територији Општине Уб последице поплава катастрофалне, Црквена општина Уб основала је Фонд за помоћ пострадалом становништву, који бележи одличан одзив. Приспела средства биће усмерена општинском Кризном штабу, рекао је прота Митар Миловановић, упутивши речи благодарја проти Зорану Јаковљевићу и архимандриту Авакуму, који са својим сабратом протосинђелом Георгијем већ други пут за време непогода обилази тамнавски крај. Део пошиљке упућен је у убску Халу спортова, где су смештени пострадали у поплавама, доћ ће други део бити подељен наредног дана по селима. У обраћању присутнима, архимандрит Авакум истакао је значај хуманитарне акције чији је иницијатор Епископ ваљевски Г. Милутин и похвалио припаднике Војске Србије и бројне младе волонтере, који помажу истовар и дистрибуцију пакета. Свој допринос акцији Епархије ваљевске дао је и председник Црквеног одбора Црквене општине Попучке Жељко Станојевић, који је сопственим камионом превезао пошиљку.

Извор: СПЦ/Епархија ваљевска

Pin It on Pinterest

Share This