Izaberite stranicu

Ученици другог разреда Богословије Светог Петра Цетињског са Цетиња, који су XXI генерација ове обновљене црквено-просветне установе, прославили су данас славу Светог Јована Богослова са својим разредним старјешином професором Драганом Радоманом, професорима, гостима и ученицима Цетињске богословије.

Празновање празника Светог Јована Богослова, отпочело је светом литургијом у Цетињском манастиру, коју су служили игуман манастира архимандрит Методије (Остојић), уз саслужење јерођакона Рафаила.

На служби су појали ученици другог разреда са својим колегама из Богословије, који су приступили и светом причешћу.

Након одржане наставе, славље ученика настављено је у трпезарији Богословије, на свечаном ручку. Славски колач у славу Светог Јована Богослова освештао је и пререзао професор Богословије протојереј-ставрофор Драган Станишић.

Он је честитао славу ученицима. На свечаном ручку се свим гостима који су дошли захвалио и разредни старешина ове генерације професор Драган Радоман. После њега, све присутне поздравили су и брат Ришар из хришћанске заједнице из Тезеа у Француској и матурант Марко Радмило.

А.В.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14873/21.05.2014_U_ZIZI_Slava_II_razrada_bogoslova_sv.Jovan_bogoslov.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This