Izaberite stranicu

Поводом катастрофалних поплава у Србији и региону, Блажењејши Митрополит Тихон, предстојатељ Православне цркве у Америци, упутио је у понедељак 19. маја писмо Његовој Светости Патријарху српском Иринеју.
Ваша Светости, Христос васкрсе!
Са великом тугом и забринутошћу чули смо за поплаве без преседана које су однијеле животе и имовину људи у Србији и Босни и Херцеговини.
У име Светог архијерејског синода, замолио сам свештенство и вјерне Православне цркве у Америци да се моле за све погођене поплавама.
Поред тога, позвао сам вјерне да материјалним средствима помогну нашој браћи и сестрама Српске православне цркве преко Међународне православне добротворне организације (IOCC).
Налазећи се и даље у радости славног Васкрсења нашег Господа и Спаситеља, уједињени смо са Вашом Светошћу, вашим свештенством и вјернима, и свим држављанима Србије и Босне и Херцеговине, у овом времену великог страдања и трагедије.
Нека би нас живот и радост, дати нам светим Васкрсењем Господњим, исцијелили све и уздигли наша срца славном Царству Његовом.
С љубављу у васкрслом Господу,
Ваш брат у Христу,
+Тихон,
Архиепископ вашингтонски
Митрополит све Америке и Канаде

Pin It on Pinterest

Share This