Izaberite stranicu

У оквиру проjекта прекограничне сарадње Србиjе и Црне Горе “Kроз културу и туризам за боље партнерство”, коjи реализуjу Tуристичка организациjа Златибор, Eпархиjа Будимљанско-Никшићка и Tуристичка организациjа Плужине почели су грађевински радови код цркве брвнаре у Jабланици.
Проjектом jе планирана реконструкциjа собрашица и уређење приступног пута до комплекса цркве брвнаре у Jабланици са туристичком сигнализациjом.
“Циљ проjекта jе стављање у функциjу туризма комплекса цркве брвнаре у Jабланици. До сада су расписани тендери, потписани уговори са извођачима и почели грађевински радови, коjи би требало да буду завршени до краjа jуна. Oчекуjем да ће оваj локалитет бити у функциjи у току летње туристичке сезоне”, каже за Танјуг директор TO Златибор Aрсен Ђурић.
У Црноj Гори се у оквиру овог проjекта реновира црква Светог Петра и Павла из 12. века, у коjоj jе писано Mирослављево jеванђеље и манастир Заграђе код Плужина.
“Циљ овог проjекта jе очување историjске баштине Срба у Црноj Гори. Његовом реализациjом биће подспешен верски туризам и очувана историjска баштина”, рекао jе за Танјуг представник Заjедничког секретариjата програма прекограничне сарадње Србиjа-Црна Гора Горан Пребирачевић.
Проjекат “Kроз културу и туризам за боље партнерство” финансира EУ са 468.913 евра.

Извор: Танјуг

Pin It on Pinterest

Share This