Izaberite stranicu

Његово Високопреосвештенство Архиепископ петергофски Г. Амвросије послао је, неколико дана након посјете Епархији будимљанско-никшићкој и светињама Црне Горе, писмо захвалности Преосвећеном Епископу будимљанско-никшићком Г. Јоаникију. Текст писма преносимо у цјелини:
ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ
ПРЕОСВЕЋЕНОМ ЈОАНИКИЈУ
ЕПИСКОПУ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКОМ
ВАШЕ ПРЕОСВЕШТЕНСТВО, ДРАГИ ВЛАДИКО!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Најискреније и од свег срца Вам благодарим за позив да са студентима Санкт-Петербуршке духовне академије посјетим древна и света мјеста Црне Горе, и повјерену Вам благословену Будимљанско-никшићку Епархију.
Ви сте нам заједно са Вашим клиром и паством уприличили најтоплији пријем, указали огромну пажњу и открили нам много тога што је свијетло и добро. Ова посјета ће остати забиљежена у историји наших народа и сигурно дубоко урезана у срце свакога ко је у њој учествовао. Врхунац посјете био је заједнички принос Бескрвне Жртве чиме смо запечатили ову посјету у вјечности.
Ријечи захвалности упућујем свима који су се потрудили да би се ово велико дјело остварило. Препоручујемо Вашим светим молитвама оне који уче и који се уче у Санкт-Петербуршкој духовној академији као и моју недостојност.
Од сада Ваш недостојни молитвеник,
Ректор Санкт-Петербуршке
Православне духовне академије
Архиепископ Петергофски АМВРОСИЈЕ

(Са руског превео: јереј Остоја Кнежевић)

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This