Izaberite stranicu

Архиепископ петергофски Господин Амвросије послао је, након недавне посјете православним светињама Црне Горе, благодарно писмо Високопреосвећеном Митрополиту црногорско-приморском Господину Амфилохију. Текст писма преносимо интегрално:
„Ваше Високопреосвештенство, драго владико Амфилохије!
ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
Јуче је окончано путовање групе поклоника Санкт-Петербургске православне духовне академије по светињама древне и благословене Црне Горе.
Дотакли смо се највећих хришћанских светиња, а најглавније – доживјели смо искуство општења са јединовјерном браћом, са људима светог живота, подвижницима и истинским Хришћанима. То искуство нема цијену и не може се ни са чим упоредити.
Особито би хтјели да се захвалимо лично вама, Владико. Ви сте нам одржали одличан час истине о данашњим светским збивањима, час светог живота, час ревносног и бескомпромисног служења Богу, Цркви и својој пастви.
Ви сте нам показали много вриједних момената и оних који немају цијену, које смо ми однијели са собом. У нашим срцима, ти часови које сте нам Ви одржали, оставли су дубок и неизбрисив траг који ће остати у њима до нашег посљедњег издисаја.
Благодаримо Вам за топлину, духовну радост и пријем које сте нам удијелили. Благодаримо вам за то што сте нам дали могућност да се заједно са Вама молимо и служимо Свети Литургију.
Од сада, цијела наша академска породица молиће се за Вас, Вашу паству и Ваш народ.
Такође просимо Ваше свете молитве за све који се уче у нашим духовним школама.
Ректор Санкт-Петербургске духовне академије
Архиепископ петергофски Амвросије“
Р.В.
С руског превео: јереј Анђелко Боричић
Фото: Иван Рашовић

Pin It on Pinterest

Share This