Izaberite stranicu

Данас се навршила година дана од упокојења протојереја-ставрофора Сава Тутуша, дугогодишњег секретара Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске.
Тим поводом је 10. маја на земунском гробљу „Гардош“, гдје су сахрањени његови земни остаци, служен годишњи помен у којем су с благословом Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија учествовали протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије црногорско-приморске и протођакон Игор Балабан.
Протојереј-ставрофор Саво Тутуш упокојио се 14. маја 2013. године у Будви, у 63. години земаљског живота.
Прота Саво је рођен 1950. године у Полачи код Книна. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду и до 1995. године био је свештеник у Книнској крајини. У егзодусу српског народа 1995, који је био посљедица акције хрватских оружаних снага под именом “Олуја“, прота Саво је дошао у Београд.
Одатле је на позив Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија дошао на Цетиње у Митрополију црногорско-приморску, гдје је дужност секретара Епархијског савјета и Епархијског управног одбора обављао до 2010. када је пензионисан.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This