Izaberite stranicu

Цариградски патријарх Вартоломеј I, почасни поглавар Православне Цркве, у оквиру своје историјске пастирске визите у Немачкој од16. до 19. маја посетиће Минхен, метрополу Баварске.
Патријарх ће примити почасни докторат Римокатоличког факултета Минхенског универзитета, на коме је Патријарх као студент постдипломац провео две академске године, 1967-1968.
Свечани чин уручења почaсног доктората (Dr. h. c. – doctor honoris causa) обавиће се 16. маја у aula magna на Минхенском универзитету, након чега ће Његова Свесветост бити гост на Институту за православно богословље. На пријем у библиотеци Института позвани су сви студенти овог Института.
У програму пастирске визите  Васељенског патријарха у Минхену предвиђена су и два богослужења: у „Салватор цркви“ 17. маја,  и у цркви „Свих Светих“ 18. маја, као и посета некадашњем концентрационом логору у Дахау 19. маја 2014. године.
Ову вест је пренео проф. др Анастасије Влецис, председавајући заједничке комисије на Институту за православно богословље у Минхену на сајту ове високошколске установе.

Протођакон Зоран Андрић, Минхен

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This