Izaberite stranicu

У уторак, 6. маја 2014. године, на празник Светог великомученика и победоносца Георгија, Архиепископ пјатигорски и черкески Теофилакт служио је свету Литургију у храму Светог Георгија на планини Шоан у близини града Карачајевска.
Kaко саопштава „Благословени Кавказ“, до храма је било могуће доћи само пешице, по стрмој планинској стази. Могло би се рећи да је богослужењу претходила литија, у којој су учествовали сви свештенослужитељи и многобројни ходочасници, који су се на тај дан сабрали како би прославили празник великомученика у древном храму, изграђеном и освештаном пре више од хиљаду година. По завршетку богослужења архипастир је све присутне покропио светом водом. У свом обраћању верујућим Архиепископ Теофилакт је нарочито нагласио, да поштовање Светог Георгија уједињује многе људе који живе у Карачајево-Черкезији, што несумњиво говори о заједничким хришћанским коренима.
Поздравним словом, у име председника Карачајево-Черкезије, присутнима се обратила и заменица руководиоца председничке администрације и Владе КЧР Надежда Пивоварова. По устаљеној традицији, по завршетку Свете Литургије обављена је Света Тајна Крштења над двадесеторо житеља из околних села.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Са руског Наташа Јефтић
Source: http://www.pravoslavie.ru/srpska/70503.htm
© Pravoslavie.Ru

Pin It on Pinterest

Share This