Izaberite stranicu

Римокатоличка црква у Јерусалиму, која се припрема за посјету папе Фрања крајем овог мјесеца, алармирана је због пријетњи хришћанима исписаним на црквеним зградама у Светој земљи, преноси Б92.
Сумња се да иза тих инцидената стоје јеврејски екстремисти.
У понедјељак је откривена порука ,,Смрт Арапима и хришћанима и свима онима који мрзе Израел„, исписана на хебрејском језику на спољном стубу у Центру Нотр Дам у источном Јерусалиму.
,,Талас фанатизма и инсинуација се наставља,“ објавио је Латински патријархат у Јерусалиму на свом сајту.
Нападачи остављају потпис ,,етикета с цијеном“, што је одраз жеље да влада плати за свако ограничавање ширења јеврејских насеља на окупираној земљи. На њиховој мети нашли су се и израелске војне базе и арапска села у Израелу.
Папа ће посјетити Свету земљу од 24. до 26. маја. Ићи ће у Јордан, на Западну обалу и у Јерусалим, гдје ће се састати са васељенским патријархом Вартоломејем.
Израелски минстар одбране Моше Јаслон означио је недавно нападе јеврејских екстремиста терористичким и обећао да ће се појачати напори да се зауставе.
У саопштењу бискупа се наводи да су веома забринути због недовољне безбједности хришћанске имовине и онога што су назвали недостатком одговора политичког сектора након ранијих напада.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This