Izaberite stranicu

Ученици првог разреда Богословије Светог Петра Цетињског у оквиру својих редовних вјежби из Светог Писма Старог Завјета, направили су макете старозавјетне скиније.

По завршетку литургије у Цетињском манастиру у част Светог Владике Николаја Велимировића, коју је служио Митрополит Амфилохије са свештенством и вјерним народом, у Богословији Светог Петра Цетињског ђаци првог разреда ове црквено-просветне установе су приредили презентацију макета старозавјетне скиније. Ученици су Митрополиту, професорима и гостима у току презентације говорили о историјату старозавјетне скиније и о њеном настанку, да би након ђачких презентација и Митрополит Амфилохије, присутнима одржао кратко предавање на тему значаја Скиније за свеукупни изабрани Божији народ у Старом Завјету.

10325414_741760589178704_1465758855473886799_nИначе Митрополит Амфилохије је својевремено предавао на катедри за Свето Писмо Старог Завјета на Богословском Факултету у Београду, и из старозавјетне области има књигу „Историјски пресјек тумачења Старог Завјета“.

Презентација је припремљена под руководством професора Старог Завјета Драгана Радомана. Ученици првог разреда су полазници XXII генерације обновљене Цетињске богословије (2013-2018).

Након презентације, Митрополит Амфилохије је дао благослов да једна од макета буде трајно изложена у ризници Цетињског манастира, а остале да буду поклоњене другим богословијама наше Помјесне Цркве.

Извор: Радио Светигора

Pin It on Pinterest

Share This