Izaberite stranicu

У цркви Светог Николе у Вражегрмцима у недјељу у 17 сати одржаће се вечерња служба, а након ње је заказан скуп мјештана поводом недавне крађе звона. Свештеник Предраг Катанић позвао је мјештане да се у недјељу окупе у сеоској цркви да би се договорили шта даље да раде како би открили лопове и вратили звоно тешко 285 килограма.
Звоно испред цркве у Вражегрмцима украдено је прије неколико дана. Црква је удаљена од првих кућа и у близини је шуме, а претходних дана било је лоше вријеме, што је ишло наруку лоповима. Поред украденог, налазило се и мање звоно, али оно није однесено. Мјештани свједоче да је украдено звоно изливено 1928. године у сплитској ливници и да је било препознатљиво по звуку. Све до прије неколико дана оно је красило овај подострошки крај и било понос вјерника и овдашњих житеља.
Црква Светог Николе није први пут на мети вандала. Прије четири године је обијена, али из ње није ништа украдено. Крађу звона мјештани су пријавили даниловградској полицији, чији припадници су обавили увиђај и о томе обавијестили државног тужиоца.

Иван Милошевић

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This