Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије казао је данас, на крају литургијског сабрања на Дукљи код Подгорице да присуствујемо пропаганди блаћења имена великог витеза Гаврила Принципа, и истовремено устоличењу насилника и тирана.
„То није нимало случајно, јер оно што се догађало са нама последњих двадесет пет година, све је било у духу Фрање Јосифа, а није било у духу Гаврила Принципа. Опет је Фрањо Јосиф загосподарио нама преко својих сеиза европско-америчких. И зато је добро да се сјећамо великог витеза Православља и Српства Гаврила Принципа“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Он је нагласио да је то важно и због тога што је Принцип поријеклом из наших крајева, од Јовићевића.
„“У последње вријеме, сви они који су значили и који нешто значе у овом народу су одавде, нек ми се не љуте они који су са стране. Они који не ваљају, и не требају нам. А они који су прави – има их и било их је у наше вријеме. Ено једнога у Хагу, суди судијама својим. Они остају и они се памте“, казао је Митрополит Амфилохије.
Он је подсјетио да ове године обиљежавамо стоту годишњицу почетка Првог свјетског рата.
„Тај дух, који је довео до тог рата се наставља и у наше вријеме. То се види по Косову, Босни и овим нашим просторима, а ево се наставља и Украјини, у светом Кијеву. Која је разлика између Фрање Јосифа и Кајзера, и ових данашњих, Ештонове и других“, закључио је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This