Izaberite stranicu

Са благословом Архиепископа Тиранског и цијеле Албанијег Г.  Анастасија и Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, прослављен је најрадоснији хришћански празник Васкрс, у цркви Пресвете Тројице у Враки код Скадра, у недељу 20. априла 2014. године.
Литургију је служио протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, парох херцегновски и директор ИИУ Светигора. За пјевницом су појали матуранти Цетињске богословије Лазар Илић и Марко Радмило. У име Митрополије црногорско-приморске на литургији у Враки су били професор Богословије Светог Петра Цетињског Аполон Мишченко, књижевник Будимир Дубак бивши министар вјера и културе у Влади Црне Горе, Звонко Поповић и теолог Александар Вујовић.
Након  прочитаног  Васкршњег јеванђеља о. Радомир је сабраном народу бесједио о највећем хришћанском празнику Васкрсу, и његовом значају за род људски.
После причешћа вјерног народа о. Радомир Никчевић је освештао и подијелио васкршња јаја. Подијељени су и васкршњи поклони за дјецу, васкршњи број часописа “Ћирилко” и “Светигора”, и књиге као дар Издавачке установе Митрополије црногорско-приморске “Светигора”.
На службу у Враки, сабрао се вјерни народ из овог мјеста, Скадра, из Црне Горе, и са Косова. Литургији је присуствовао и амбасадор Србије у Тирани, Његова екселенција г. Мирољуб Зарић са сарадницима.
Након службе приређена је и трпеза љубави на којој су присутне поздравили књижевник Будимир Дубак, Павле Брајовић-Јакоја, предсједник Удружења Срба и Црногораца “Морача-Розафа” и Симо Ајковић, предсједник друштва “Свети Јован Владимир” из Скадра.
Уприличена је и посјета свештенству Албанске Православне Цркве у њиховој цркви Рождества Христовог у Скадру, На поноћној васкршњој литургији протојереј-ставрофор Радомир Никчевић је свештенику Николи Петанију уручио пригодне поклоне као дар Митрополита Амфилохија и Митрополије Црногорско-приморске.
А.В.
 

Pin It on Pinterest

Share This