Izaberite stranicu

У понедељак 7. априла 2014. године, шесте седмице Великог поста, на празник Благовести Пресвете Богородице, у организацији Српског културног центра Свети Сава почела је 23. Недеља Православља.
Свечаност у дворани Задужбине Душана Радића, беседом је отворио Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин Порфирије. У присуству суботичког свештенства  и великог броја  Суботичана, владика Порфирије је надахнуто говорио о великом празнику Васкрсењу Христовом, подсетивши присутне да је то празник у којем се открива истина и смисао нашег постојања.
Прве вечери, учесницима ове традиционалне  вишедневне манифестације, изложбом слика под називом На темељима прошлости, представио се сликар из Ниша Синиша Стаменковић. Радови овог аутора инспирисани су  једним од најзначајнијих догађаја у хришћанској историји – Миланским едиктом. Иконографска основа великих формата је заснована на поетским траговима подсвести који су остаци и римске цивилизације и хришћанске традиције.
У музичком делу програма, под уметничким руководством професора Веселина Јевтића, наступили су чланови  мешовитог хора СКЦ Свети Сава.

Извор: Епархија бачка

Pin It on Pinterest

Share This