Izaberite stranicu

У манастиру Подмаине код Будве данас је одржано редовно годишње сабрање мушког монаштва Митрополије црногорско-приморске.
Сабрање је почело Светом архијерејском литургијом пређеосвећених дарова, коју је служио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, уз саслужење свештеномонаштва.
Владика је у архипастирској бесједи казао да је питање поста – питање унутарњег поста.
„Постимо и тјелесно, постимо и духовно, душом постимо. Није довољно тјелесно се уздржавати. Сатана ништа никада не једе, али је испуњен сваке злобе и сваког лукавства и он је човјекоубица од искони“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
Владика је објаснио да није јело оно што само по себи човјека спасава и преображава.
„Него кад се споји тјелесно уздржање и помогне и души да онда и она може да функционише на прави и истински начин. Кад се то двоје споји, онда истински човјек и душевно и тјелесно пости и просвећује се и освећује се. А пуноћа тога освећења и просвећења јесте управо примање тијела и крви Христове“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Сабор је настављен након Литургије у манастирском конаку.
Р.В.
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14617/11_04_2014_amfilohije%20radovic_podmaine.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This