Izaberite stranicu

Светом архијерејском литургијом пређеосвећених дарова, коју је са свештенством служио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, у манастиру Ждребаоник код Даниловграда јутрос је почело редовно годишње сабрање женског монаштва Митрополије црногорско-приморске.
У литургијској бесједи Митрополит Амфилохије је подсјетио на ријечи Светог Григорија Богослова да се треба више молити него дисати.
“Молитва је једини пут богопознања, познања тајне Божје, познања себе самога, познања других људи око себе и познања свеукупне Божје творевине”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
Он је рекао да је Црква због тога установила свете дане Великог поста да нас просвијетли свјетлошћу Христовом.
“Свјетлошћу која просвећује све и сва, да нас постом и молитвом припреми за сусрет са живим Господом, за примање живога Господа у наша срца, у наше умове, у наше душе. И да нас из овог пролазног земног живота преведе у онај вјечни и непролазни”, рекао је Митрополит Амфилохије.
По завршетку Литургије сабрање је настављено у манастирском конаку.
Р.В.
[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/14616/11_04_2014_amfilohije%20radovic_u_zdrebaoniku_besjeda.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This