Izaberite stranicu

Увече у петак, 28. марта 2014. г., Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил служио је молебан Пресветој Богородици у цркви Преображења Господњег у арапској православној парохији у Рамали, на територији Палестинске Аутономије.
У овом великом граду Патријаршија се стара о заједници која обухвата око седам хиљада верника. Поглавар заједнице је отац Светога Гроба архимандрит Галагтион, коме помаже о. Јаков.
10_1Патријарха Теофила су топло дочекали игуман, архимандрит Галактион, о. Јаков, чланови Црвеног одбора и верници, пре него што је започео служење молебана Пресветој Богородици. Патријарху су саслуживали патријаршијски изасланик Митрополит капитолијски Исихије, главни генерални секретар Архиепископ константински Аристарх и други.
Појац о. Јусуф Ил-Фар појао је канон Јосифа Химнописца. После тога, у част овог појца и његовог доприноса и његове службе Цркви, Патријарх јерусалимски му је уручио Орден Светог Гроба.
Током своје посете Његово Блаженство је упознат и са проблемима са којима се суочава православна заједница у Рамали. Овим поводом је Патријарх Теофило даривао десет хиљада евра Студентском фонду ове заједнице.

Извор: СПЦ/Јерусалимска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This