Izaberite stranicu

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј на Благовести је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у београдском насељу Миријеву.
Том приликом, у чин свештеника рукоположен је ђакон Борислав Петрић, службеник Канцеларије Светог Архијерејског Синода, који ће примити парохијску дужност при храму Светог пророка Илије у Миријеву. Његовој Светости су саслуживали протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић, главни секретар Светог Архијерејског Синода, протојереј-ставрофор Драгомир Убипариповић, архијерејски намесник врачарско-грочански, протојереј-ставрофор Радивоје Панић, старешина Храма Светог Саве, и још три свештеника и четири ђакона.
У надахнутој беседи упућеној верном народу који се данас у великом броју сабрао у храму, патријарх Иринеј је произнео сву пуноћу и значење празника Благовести Пресветој Богородици, којим започиње наше спасење и без кога не можемо у потпуности разумети све друге хришћанске празнике. Тајна Благовести нас учи да, према примеру Пресвете Богомајке, и ми треба да постанемо сарадници Божји и да кроз личне примере извршавамо промисао Божју о спасењу човека и света, испуњавајући вољу Божју и тежећи обожењу у Христу.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This