Izaberite stranicu

У ноћи 5. априла, у руском граду Хабаровску изгорела је црква светог Александра Невског. Исте ноћи убијен је добротвор овог храма, преноси сајт Хабаровске епархије.
Свештеници су, у почетку, сами покушали да угасе пожар, да би потом, када ово није успјело, позвали ватрогасце. Прве јединице стигле су за пет минута, али пожар је већ био захватио цијелу дрвену конструкцију храма. Гашење је отежавао и снажан вјетар. Готово два сата 14 јединица ватрогасаца се борило са ватреном стихијом, међутим црква је изгорела до темеља. Ипак, успјели су да спријече ширење пожара.
Митрополит хабаровски Игњатији у недељу 6. априла овако описао догађаје од те ноћи: „Касно увече телефоном ме позвао о. Олег Хуторски, секретар Епархије. Саопштио ми је да је убијен Владимир Фукалов, наш добротвор и енергичан помоћник у бројним црквеним пословима. У шест ујутро поново је зазвонио телефон и са друге стране чуо сам буку и вику. Од о. Василија Диденка сазнао сам да је црква светог Александра Невског, која је тек недавно обновљена, управо изгорела.“
Истрага је у току.

Pin It on Pinterest

Share This