Izaberite stranicu

У пету суботу великог поста одржана је редовна годишња седица Епархијског управног одбора и Епархијског савета Епархије аустријско швајцарске. У склопу свете Литургије која је служена у Светосавском храму у Бечу, Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј, администратор Епархије аустријско-швајцарске служио је Чин призива Светога Духа, чиме је благословио почетак седнице Епархијског управног одборa и Епархијског савета Епархије аустријско-швајцарске.
Седница Епархијског управног одбоra и Епархијског савета Епархије аустријско-свајцарске одржана је у библиотеци Црквене општине Светог Саве у Бечу. На овом редовном заседању чланови Савета су упутили поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху Иринеју а потом усвојили извештај о раду Епархијског управног одбора за претходну 2013. годину. Усвојен је завршни рачун Епархије аустријско-швајцарске за 2013. годину и предлог буџета посебних потреба Епархије за 2014. годину. Епископ је на крају заседања  обавестио чланове савета и Епархијског управног одбора да ће храм који смо добили на поклон од римокатоличке бечке Надбискупије ускоро бити предан нашој Цркви у власништво.
На крају заседања, Преосвештени Епископ бачки Иринеј, администратор Епархије аустријско-швајцарске, се захвалио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе.

Презвитер Славиша Божић

Извор: Епархија бачка

Pin It on Pinterest

Share This