Izaberite stranicu

Предсједник Синодалног добротворног одсјека Епископ орехово-зујевски Пантелејмон и предсједник Сверуског друштва глувих В.Рухледов потписали су споразум о сарадњи да удруженим снагама  допринесу социјалном служењу и организацији мисионарског рада са глувим и наглувим особама, саопштава „Руска газета“.
Човјек трпи због тога што је окружен разним препрекама, преноси ријечи Епископа Пантелејмона сајт diaconia.ru, што је закључан у самоме себи својим егоизмом, слабошћу,  болешћу. Та човјекова усамљеност је највећи проблем. Слабост и гријех раздвајају људе – слијепе од видећих, глуве од оних који нијесу глуви. Ми смо раздијељени језиком, узрастом; богати не разумије сиромашнога, здрави болеснога. Помолимо се за то да нам Господ помогне да схватимо чиме можемо помоћи  једни другима.
Сарадња Цркве и Сверуског друштва глувих требало би да утиче на разне сфере живота. Особама са оштећеним слухом треба да буде указана духовна и социјална помоћ. А заједничко дјеловање треба да допринесе учешћу глувих у активно служење другим људима. Споразумом је предвиђен заједнички рад на стварању јединственог богослужбеног језика за глуве. Данас црква ради са глувима у више од 40 православних општина Русије, у земљи дјелују четири специјализоване парохије за слијепе и глуве.
Извор: http://www.pravoslavie.ru/news/69771.htm

Pin It on Pinterest

Share This