Izaberite stranicu

Духовни семинар који се одржава, благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, у галерији Дома културе Грачаница настављен је и овога четвртка предавањем Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија који је говорио о значају монаштва у Цркви Христовој.
Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије (Мићовић), замонашен је у манастиру Ћелија Пиперска 1990. године. Од избора за епископа будимљанско-никшићког залаже се за обнову раније порушених и изградњу нових цркава и манастира, али и за обнову монаштва по општежитељном или скитском уставу. Студије и чланке из области богословља, историје Српске Православне Цркве и књижевности објављује у црквеним часописима и грађанској периодици. Учествовао је на више међународних и научних скупова на теме односа између цркве и државе данас.
Предавања на теме православне духовности и културе одржавају се у Дому културе Грачаница свакога четвртка са почетком у 19 часова. Организатори Духовног семинара су Епархија рашко-призренска и косовско метохијска и Дом културе Грачаница.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14598/07.04.2014_KATEDRA_Vladika%20Joanikije_Znacaj%20monastva%20u%20Crkvi%20Hristovoj.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This