Izaberite stranicu

Једна група православних Руса била је на поклоничком путовању у Кини од 22. до 31. марта 2014. године. Ово је први пут да је организовано поклоничко путовање светињама и споменицима у Кини.
Поклоници су посетили цркву Успења Пресвете Богородице у Пекингу, Покровску цркву и Харбину, капелу Светог Јована Крститеља у православном делу градског гробља, где су узнели молитве за православне хришћане који су тамо сахрањени, и још неколико цркава.
Док су били у Шангају, поклоници су се молили у цркви Светог Николе заједно са православним хришћанима који живе у овом граду и запосленима из руског генералног конзулата,  затим у бившој Саборној цркви посвећеној икони Матере Божје „Посредница грешних“,  где су некада служили Свети Јован, Архиепископ шангајски, и Епископ Симеон (Ду), последњи Архиепископ Кинеске Аутономне Православне Цркве.
Путовање је организовала поклоничка агенција  православног братства „Радоњеж“ уз подршку Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије и руских клубова у Харбину и Шангају.

Извор: СПЦ/Московска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This