Izaberite stranicu

У ове благословене дане Великог поста Епископ крушевачки Г. Давид у пратњи свога секретара проте Драгог Вешковца посетио је Епархију далматинску. Доксологија Епископу Давиду служена је у суботу (29.03.2014.) у манастиру Крки, где га је речима добродошлице поздравио надлежни Епископ далматински Г.Фотије. После вечерњег богослужења Епископ Давид је у Богословији Света Три Јерарха одржао предавање сабраном народу и крчким богословима на тему „Божје заповести као божанске енергије“.

У недељу (30.03.2014.) Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Крки уз саслужење Епископа далматинског Г. Фотија и свештенства Епархија крушевачке и далматинске.

Поздрављајући драгог госта на Светој Литургији Епископ Фотије је говорио о подвигу народа Српске Цркве на просторима Далмације, нагласивши посебан значај Богословије Света Три Јерарха која треба следеће године да прослави 400 година од свога оснивања.

У узвратној речи Епископ крушевачки Г. Давид је захвалио на речима поздрава и добродошлице и протумачио недељну јеванђељску перикопу, осврнувши се посебно на потребу миротворства, јер је данашњем свету мир најпотребнији.

После Свете Литургије за све госте и служашче свештенство приређена је трпеза љубави у трпезарији манастира Крке залагањем и трудом манастирског братства.

Приликом ове посете Епархији далматинској Епископ крушевачки Г. Давид обишао је више цркава и манастира ове Епархије и упознао се са њиховом историјом, током њихове обнове, али и мисијом у ово наше распето време.

Извор: Епархија далматинска

Pin It on Pinterest

Share This