Izaberite stranicu

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је јуче у Патријаршији српској у Београду делегацију СПК „Привредник“, коју су чинили председник Клуба г. Миодраг Костић и чланови Извршног одбора г. Миодраг Бабић и г. Слободан Петровић.
Чланови делегације Клуба разговарали су са Патријархом српским о циљевима и задацима који чине мисију Клуба. Акценат је стављен на очување традиционалних српских вредности, баштињење мисије предратног „Привредника“ и активностима које се планирају у области друштвено одговорног понашања.
Патријарх српски г. Иринеј истакао да је посебно потребно бринути о правим вредностима које су вековна карактеристика српског народа, вредности доброг српског домаћина. Разговарано је и о последицама економске кризе на становништво, као и евентуалним корацима Клуба које би  делотворно и у релативно кратком року могле утицати на њихово ублажавање.
Делегација Клуба је обавестила Патријарха Иринеја да ће и даље давати свој пун допринос раду Скупштине Друштва за подизање Храма Светог Саве, у коме активну улогу имају чланови Клуба, као и помоћ при изградњи нове цркве на Копаонику.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This