Izaberite stranicu

Тамбовски пензионери притиском на „тастер помоћи“ на кућну адресу могу да позову не само хитну помоћ или санитетско возило (МСЧ) већ и свештеника. Градски Центар за социјалну помоћ „Старање“ ових дана закључио је одговарајући споразум са Тамбовском митрополијом, саопштава „Новый Тамбов“.
„Тастер помоћи“ презентовала је тамбовска власт пре нешто мање од месец дана. Пројекат је првенствено усмерен на старије усамљене људе, којим у сваком тренутку може да затреба социјално-медицинска помоћ.
Систем ће функционисати на следећи начин. Притиском тастера SOS, који се налази на полеђини специјалног телефона, апарат аутоматски укључује спикерфон и повезује се са Центром за помоћ. Оператер на телефонској централи, саслушавши корисника, истог тренутка странку повезује са одговарајућим одељењем Тамбовске епархије.
Како су испричали у Центру „Старање“, за последњих месец дана уговор о коришћењу мобилног тастера помоћи у Тамбову је потписало више од 20 пензионера и инвалида. Трошкови услуге месечно износе око 500 рубаља.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This