Izaberite stranicu

У трећу недељу Васкршњег поста, 23. марта, у мјесту Ћаварине код Сокоца, соколачки свештеници су обавили освећење земљишта за изградњу новог храма који ће бити посвећен Светим оцима Првог васељенског сабора – недеља по Спасовдану.
Великом броју окупљених вјерника бесједом се обратио протојереј-ставрофор Борис Бандука, који је пренио поздраве Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Николаја и митрополитовог замјеника Епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија.
Он је захвалио покретачима иницијативе за изградњу цркве, као и Општини Соколац која је додијелила земљиште и нагласио да ће нови храм служити на понос житељима Ћаварина, и биће школа побожности и мјесто гдје ће се вјерници учити да буду добри и честити православни хришћани.
Предсједник грађевинског одбора Милан Јоловић рекао је да „градећи храм радимо оно што ћемо оставити нашој дјеци, унуцима и будућим покољењима“, те нагласио да постоји снажна подршка начелника општине Соколац и директора Акционарског друштва „Романијапутеви“ Мирка Пандуревића.
„Желио бих да се већ идуће јесени чују звона са цркве у центру наше мјесне заједнице,“ рекао је Јоловић.
Планирано је да радови на храму отпочну убрзо и да се до Васкрса излију темељи, како би се током Свијетле седмице извршило њихово освећење, а истог дана би био организован и донаторски ручак у Духовном центру Романијске.
Вјерницима се обратио и надлежни парох јереј Младен Видаковић, заблагодаривши свима на присуству и подршци, а посебно предсједнику грађевинског одбора Милану Јоловићу.

Извор: Митрополија дабробосанска

Pin It on Pinterest

Share This