Izaberite stranicu

У Недјељу трећу Великог поста, Крстопоклону, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светих апостола Петра и Павала у Босанском Грахову. Епископу су саслуживали Архимандрит Серафим Кужић, настојатељ манастира Рмањ, протонамесник Саша Црљић и ђакон Никола Перковић.
Поред редовних верника овога храма Литургији су присуствовали и бањалучки Граховљани, међу којим су се приметили др Симо Билбија, орт. хирург на Клиничком центру у Бања Луци, господин Мирко Марић, службеник Републичког секретаријата за вере у Влади РС. Наравно, у молитви је учествовао и начелник општине Бос. Грахово господин Урош Макић.
За певницом је током целе Литургије певала група девојчица основне школе.
У својој беседи на крају Литургије Епископ Атанасије је рекао да је дошао у Грахово са циљем да провери како Граховљани носе свој Крст живота и да их подстакне да истрају у томе, обећавајући им да ће увек бити са њима.
Парох граховски и његова протиница, по своме устаљеном обичају приредили су трпезу за све госте, а Епископ Атанасије је благословио њихов часни дом.
На повратку за Бос. Петровац Епископ је посетио капелу и гробље на Мраморју, где почива покојни прота Илија Билбија, човек који је крстио Гаврила Принципа.
БЕСЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This