Izaberite stranicu

У оквиру духовних односа и сарадње, дана 23. марта 2014. год. у манастиру Клисина сусрели су се Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем и Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије.
У манастирској порти Епископе са њиховом пратњој срдачно је дочекао настојатељ манастира високопреподобни игуман Василије са братством. Игуман Василије је госте упознао са тренутним стањем у манастиру као и о напорима које он са братством улаже око наставка и даљих радова на манастирском храму. Епископ бањалучки г. Јефрем је обишао храм и предложио неколико савета у погледу завршетка унутрашњих радова.
У разговору који је настављен у салону манастирског конака разматрана је и могућност око финансирања  следећих извођачких радова како би црква била оспособљена за богослужење. Владика Јефрем је у том погледу изразио спремност на помоћ, а с обзиром и на то, да се некада већи део Епархије бихаћко-петровачке управо налазио у саставу Епархије бањалучке.
Епископ Атанасије захвалио се Владици Јефрему на посети и подршци истакнувши да високо цени његово вишедеценијско искуство у градитељству и руковођењу Епархијом бањалучком. Владика Јефрем је подсетио да је за време свог управљања Епархијом осветио двесто двадесет и пет нових храмова, осамдесет и пет парохијских домова те да поред некада постојећа три, данас у Епархији бањалучкој постоје  шест манастира.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This