Izaberite stranicu


Духовни семинар који се одржава у Грачаници свакога четвртка настављен је и ове седмице. На тему ”Васкрсење Христово услов за наше спасење” говорио је Његово Преосвештенство епископ ремезијански господин Андреј викар Патријарха српскога. Владика Андреј, који је замонашен у манастиру Високи Дечани руком блаженопочившег Патријарха Павла, тада Епископа рашко-призренског, није крио колику љубав осећа према Косову и Метохији али и колике га везе и успомене вежу за свету српску земљу. Својим предавањем, базираном на великом духовном и предавачком искуству,  Епископ Андреј је слушаоцима, међу којима су били професори и ђаци Призренске богословије, приближио Тајну Васкрсења Христовог и на изузетан начин објаснио вернима значај Васкрсења Христовог за спасење човека.
Трудом, љубављу и благословом Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија духовни семинар се одржава свакога четвртка у Дому културе Грачаница са почетком у 19 часова. Организатори предавања су Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска и Дом културе Грачаница.

Извор: КИМ Радио

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/14523/24.03.2013.%20KATEDRA_Vladika%20Andrej_Vaskrsenje%20Hristovo%20uslov%20za%20nase%20spasenje.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This