Izaberite stranicu


Заменик команданта војске Централног војног округа за рад с личним саставом генерал-мајор Сергеј Пољетучиј уручио је помоћнику начелника за рад с верујућим војним лицима свештенику Владимиру Кисјакову медаљу „За јачање борбеног пријатељства“, саопштава Интерфакс-Религия.
„Веома нам је драго што сте са нама у истом строју. Надамо се да ће од Вас руска војска добити још много добра и истинске духовности“ – рекао је С. Пољетучиј приликом уручења награде, саопштава прес-служба ЦВО.
Отац Владимир је у августу 2013. г. учествовао у заједничкој руско-кинеској антитерористичкој вежби „Мировна мисија“. Он се стално налазио у шатору на терену заједно са њему повереним јединицама округа.
Након што одмота на Чебаркулском полигону мобилни храм, свештенослужитељ је служио молебане и литургије, разговарао са војним лицима, организовао дистрибуцију крстића, иконица и православне литературе, што је умногоме допринело јачању морално-психолошког стања личног састава. За време трајања вежби крстио је око 50 војника.
Отац Владимир је настојатељ храма посвећеног Архангелу Михаилу у Ачиту (Свердловска област) и отац петоро деце. За њега су ово друге вежбе међународног типа. Почетком 1980-е г. је служио у Централној групи војних јединица Совјетске Армије у Чехословачкој.
Данас у формацијама и војним јединицама ЦВО на дужности помоћника командира за рад с верујућим војним лицима ради 22 свештенослужитеља.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

Pin It on Pinterest

Share This