Izaberite stranicu

У среду, 19. марта, под председавањем Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила сазвано је заседање Светог Синода Руске Православне Цркве. Четвртом журналу Светог Синода, који је посвећен ситуацији на Криму, додата је следећа резолуција:
1. Нагласити да је Крим увек био и да остаје саставни део наше јединствене и мултинационалне Цркве.
2. У овом преломном тренутку у историји Крима треба узнети усрдну молитву Господу, да се никад на кримском тлу не пролије братска крв и да Господ сачува све житеље полуострва – и Русе, и Украјинце, и кримске Татаре, као и припаднике других националности – у миру, благоденствију, јединомислију и љубави.
3. Изразити уверење да у односима између братских народа Русије и Украјине не би требало да буде питања која би се решавала силом оружја и против воље народа.
4. Сведочити да је Руска Православна Црква, која обухвата народе Русије и Украјине, руковођена пастирском одговорношћу, спремна да учини све што је њеној моћи зарад поновног успостављања братских, добросуседских односа између Русије и Украјине, који би били испуњени узајамним поштовањем.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.Ру

 

Pin It on Pinterest

Share This