Izaberite stranicu

На приједлог Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, а на захтјев Епископа зворничко-тузланског господина Хризостома Свети Архијерејски Синод СПЦ одобрио је набавку 3.000 Светих Писама Новог Завјета по мисионарској цијени.
Света Писма ће бити подијељена цијелој једној генерацији ученика вјеронауке на простору Епархије зворничко-тузланске. Захвални смо Синоду СПЦ на разумијевању и очинском односу према нашој молби. Утврдили смо да велики број дјеце, иначе и православних домова, нема ову Свету Књигу која је не само уџбеник него и Књига живота која нас руководи кроз цијели живот. Сигурни смо да ће наша дјеца имати велике користи од овога поклона који ће добити од своје Епархије.
У организацији Мисијског фонда расписали смо конкурс, за ученике вјеронауке,  за израду темата за Васкрс. Темате ће радити ученици вјеронауке осмих и деветих разреда. Седамнаест ученика који се највише потруде, као и ученици који буду учествовали на епархијском такмичењу из вјеронауке, биће награђени тродневном екскурзијом по манастирима Србије. На тај начин дјеца ће моћи да се друже и упознају са духовним, културним и историјским наслијеђем наше Цркве и нашег народа.
Теме на које ученици могу писати своје радове су:
1. Васкрсење Христово основ наше вјере.
2. Покајање- као промјена начина живота.
3.Новозавјетне заповијести-љубав према Богу и човјеку.
4. Црква заједница љубави.
5. Хришћански начин живота.
Епархијско такмичење из вјеронауке ове године биће одржано у Лопарама 29.3.2014. године.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This