Izaberite stranicu

Генерални секретар Свјетског савјета цркава Олаф Фиксе Твеит изјавио је да су ватрене молитве хришћана широм свијета услишене ослобађањем православних монахиња, које су отели сиријски побуњеници у граду Малула.
Како је раније саопштено, тринаест монахиња из манастира свете Текле, отете у децембру 2013, ослобођене су 9. марта у оквиру размјене затвореника.
У поруци упућеној Патријарху антиохијском Јовану Х, Твеит је изразио „велику радост“.
По његовим ријечима, њихово ослобађање пружа наду у ослобађање православног митрополита Павла алепског, сиро-јаковитског митрополита Јохана Ибрахима, православног свештеника Махер Махфуза, јерменског свештеника Михаила Кајала и језуитског свештеника Паола Дал’Оглиа.
Сви ови рхијереји и свештеници су отети прошле године.
Генерални секретар Свјетског савјета цркава је казао да треба наставити са молитвама „не само за ослобађење ове браће, него за све који се данас налазе у заробљеништву“.
Он је, такође, позвао на молитву за окончање сукоба у Сирији и „за све људе погођене насиљем и хуманитарном несрећом у Сирији“.
„Невина дјеца, жене и људи се убијају, рањавају, трауматизирају и истјерују из својих домова у огромним бројевима“, казао је Твеит.
Од почетка сукоба у Сирији Свјетски савјет цркава је упутио више апела за прекид насиља и ослобађање отетих.

Pin It on Pinterest

Share This