Izaberite stranicu

Дана 11.03.2014. године, у парохијском дому храма Свете Тројице у Бањалуци, одржан је састанак, Епископа Бихаћко-петровачког Г.Г. Атанасија са војним свештеницима у МО и ОС БиХ. Састанак је одржан у склопу редовних активности Православног душебрижништва ради упознавања Преосвећеног Епископа Атанасија са проблемима у раду војног свештенства, као и изналажења рјешења која би омогућила адекватну пастирску бригу о православним припадницима одбрамбених структура.
Владика Атанасије је указао да су плодови рада евидентни, и да је за кратко вријеме, од како води бригу о Православном душебрижништву,  уочио велико залагање војних свештеника, као и трезвено размишљање, конструктиван приступ и спремност за сарадњу. Црква чврсто стоји иза војних свештеника, и подржава их у њиховом раду, рекао је Епископ Атанасије, уз обећање да ће та подршка бити још интензивнија.
На састанку су усаглашени принципи и смјер дјеловања војног свештенства у новонасталој ситуацији, са акцентом на редовној комуникацији са војним Епископом, Г. Атанасијем.
Изражена је и захвалност Преосвећеном владици Јефрему за свагдашњу изузетну подршку у раду војних свештеника.

Из кабинета Епископа

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This