Izaberite stranicu

У понедјељак 10.марта 2014, у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу, приређена је изложба архивске грађе о сеобама српског и црногорског народа у царску Русију, данашњу Украјину кроз историју и изложба ликовних радова познатих украјинских умјетника Андреја и Алексеја Чебошаревих, инспирисаних Црном Гором.
Овај догађај, којем су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије и амбасадор Украјине у Црној Гори г.ђа Оксана Сљусаренко, пратила је и промоција књиге „Требјешани“ Николе Вујачића, која је изашла у издању Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори.
Програму су организовали: Епархија будимљанско-никшићка, Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори и Амбасада Украјине у Црној Гори.
У представљању књиге „Требјешани“ учествовали су професор историје Миомир Бели Ковачевић и Никола Вујачић, аутор.
Публика је била у прилици да одгледа пројекцију документарног филма „Од Требјесе до Одесе“, а вече је употпунио народни гуслар Бошко Вујачић.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/14446/13_03_2014_izlozba_niksic.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This