Izaberite stranicu

У петак прве седмице Часнога и Великог поста, у храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу Литургију Пређеосвећених Дарова служио је Високопречасни протојереј Драган Шкалоња, парох буковачко-дринићки, са Пречасним ђаконом Николом Перковићем.
За пјевницом су пјевали свештеници: протонамјесник Далибор Ненић, парох бихаћки, јереј Никола Аркула,парох крњеушко-вођенички, јереј Бојан Митрић,парох први петровачки, јереј Владимир Макисмовић, парох кључки, јереј Здравко Богојевић, парох трећи петровачки.
На крају Литургије Пређеосвећених Дарова Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије одржао је бесједу у којој истекао важност молитве у човјековјековом животу, а нарочито у Великопосним данима када човјек у богослужењима додатно појачава пажњу над собом и напоре да препозна своје слабости.
Литургијско заједничарења из храма је настављено у парохијском дому Црквене општине Петровац гдје је старешина храма Пречасни јереј Бојан Митрић, Архијерејски намјесник Петровачко-бихаћки, припремио вечеру за Епископа и свештенике са породицама. Благословом Божијим, свештеници Епархије бихаћко-петровачке са својим породицама имају више деце што даје виталност овоме крају и  радост и примјер вјерницима којима су пароси на овим Крајишким мученичким просторима.
БЕСЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This