Izaberite stranicu

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије примио је у петак 07. марта 2014. године у посету Начелника општине Петровац – Дринић Господина Драгу Ковачевића, Проф. Др Ненада Бабића, Проф. Др Душка Вулића и Господина Данијела Ђекића, специјалисту кардиологије.
Повод за овај пријем јесте ранија идеја изградње здравствено едукативног центра на подручју територије општине Петровац – Дринић, који би био мултидисциплинарног карактера.
Удружење кардилога Републике Српске и Центар за медицинска истраживања и развој здравствене заштите у Бањој Луци од 2012. године организују пројекат „Мала школа здравља“,  који подразумјева превенцију болести: кардиоваскуларних, дијабетеса, плућних и малигних болести.
Петровачка висораван по др Вулићу је идеално подручје за изградњу поменутог центра, а са друге стране, како истиче, Начелник Драго Ковачевић  учинило би Дринић виталнијим и допринијело у решавању других социјалних проблема и услова живота становника овог дела Републике Српске.
Улога Српске Православне Цркве и Епархије бихаћко-петровачке би се огледала у духовној и пастирској подршци овом пројекту који има хришћанске основе.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This